Jaap van der Pas

Jaap van der Pas

Professional trainer & coach

Wietse Nieuwland is wat de “Maritiem Officier”-opleiding heeft bedoeld te zijn. Weliswaar vooral gevaren als nauticus maar toch goed doorwrocht geraakt in de technische-aspecten van een schip. Qua “Resources”-trainingen mag hij dan ook zeker “duaal” genoemd worden.
Hij is zeer vaardig in de kennisoverdracht van de theoretische aspecten van het Maritime-management maar ook van Quality-management in meer algemene zin. Deze mix is goed merkbaar bij zijn wijze van analyseren en terugkoppelen van interactieve processen tussen trainees, en het voeren van een “Next-rank Assessment”-bij participanten.
Wietse is een kwalitatieve trainer en een prettige collega om mee samen te werken.

Menno Karres

ondernemer - adviseur

Stel je voor dat je opeens de stuurman bent van een groot schip dat over een onbekende zee vaart. Je hebt natuurlijk nog nooit in de stuurhut gestaan, een roer in je handen gehad. Je hebt geen idee waar alle knoppen en beeldschermen voor dienen, maar je ziet buiten wel golven die hoger worden. Onbekenden zeggen dingen tegen je. Je moet dit en je moet dat. Je ervaart toch iets van druk, misschien zelfs stress. En dan is daar Wietse. Ervaren stuurman. En vooral een ervaren coach van mensen die hun (leven) schip sturen. Hij biedt rust, vertrouwen, inspiratie. Out of the box, betrouwbaar en heel toegankelijk. Wietse is in staat om jou en/of je team door de golven heen te loodsen. Zo, dat je snel zelf, vol vertrouwen, je eigen koers vaart. Geen vaag verhaal over visie, missie, strategie. Concrete ervaring, internationaal. Confrontatie en begeleiding. Een top-trainer/coach die jou een totaal nieuw perspectief biedt. Maak een afspraak met hem, laat hem je stuurhut zien, en hij zal je een inzicht geven in dat, wat je zelf niet (meer) zag.

Corne Hulst

Sr. Director; Commercial, Technical, Operational, in ports, logistic, manufacturing industry.

Wietse is een vakman in het overbrengen van leiderschapsvaardigheden en teambuilding.

John van den Berg

Program manager

Wietse heeft mij geholpen als directeur effectiever en met meer plezier Meride te besturen. Als coach door mij te helpen de rol te nemen die bij mij past. Zijn aanpak is heel geruisloos en snel. Hij heeft bij ons een aantal belangrijke meetings bijgewoond om iedereen scherp te observeren. Vervolgens heb ik een op maat gesneden advies gekregen. Hier ben ik meteen mee aan de slag gegaan en het gaf meteen resultaat. Het advies pak ik er nog vaak even bij en helpt me nog steeds.

Joost Drenthe

Docent, trainer en coach at Essentia Training Coaching

I know Wietse as someone who is interested in the heart of the matter and not so much in small talk.
He has a fully developed drive to investigate what is good for the other, as well as good for himself.
He has an attitude for learning, both on a professional skillslevel as well as on a personal development level.