Waarom doe je niet wat je werkelijk wil?

Je kent dat vast wel, je wil iets maar je doet het steeds maar niet. Of je krijgt iets waar je erg blij mee zou moeten zijn maar blij wordt je er niet van. Iets houdt je tegen.

Wat zit je nu werkelijk dwars?

Het is een overtuiging. Of waarschijnlijk meerdere overtuigingen. Deze overtuigingen kunnen je beperken waardoor je niet komt waar je wil zijn.

Wat kan je er aan doen?

Je kan deze overtuiging om gaan draaien. Een van de methoden om dat te doen is een proces wat wij "de Flip" noemen. Met deze flip onderzoek je waar de overtuiging vandaan komt en zorg je dat vanaf die plek een nieuwe overtuiging op kan groeien.

Wat is het resultaat?

Je doet wat je wilt en kan helemaal leven in het hier en nu 🙂

Hoe doe je dat?

Hier volgen de stappen:

 1.  Je zoekt in je lijf de plek op waar je de weerstand voelt. Dat kan in je bovenlijf zijn op een specifieke plek maar ook bijvoorbeeld je linker grote teen.
 2. Je vraagt aan jezelf welke overtuiging zit hier vast. En dan wacht je even. Dus niet gaan zoeken en maar denken maar even stil zijn. De gedachte die op de ruimte na de vraag volgt (in je hoofd) is het antwoord. Bijvoorbeeld ik mag geen leuke dingen doen.
 3. Nu ga je in gedachten terug naar de tijd dat je 1 jaar was en vraag je aan je 1 jarige innerlijke kind: "waar komt deze overtuiging vandaan?". Er zijn 4 opties. Je vader en zijn familielijn, je moeder of haar familielijn, je omgeving of een van je vorige levens.
 4. Vervolgens vraag je aan je 1 jarige: "Ben je het met je het met de stelling eens?". In dit geval de stelling ik mag geen leuke dingen doen.
 5. Twee mogelijkheden:
  1. Als het antwoord nee is dan kan je vragen, wat dat wel een overtuiging is die bij hem past. Hier kan dat zijn: het is heerlijk om leuke dingen te doen.
  2. Als het antwoord ja is dan moeten we kijken naar de 0 jarige of als dat niet werkt naar 1 jarigen van vorige levens totdat we er een hebben gevonden die tegen de stelling ingaat. Als het antwoord dan nee is dan kan je vragen, wat dat wel een overtuiging is die bij hem past. Hier kan dat zijn: het is heerlijk om leuke dingen te doen.
 6. Vraag of de eenjarige of hij wil opgroeien met de nieuwe stelling. Zo nee zoek naar een nieuwe stelling. Zo ja, laat hem op groeien tot 2 jaar 3 jaar etc tot hij je huidige leeftijd heeft bereikt.
 7. De oude overtuiging is nu als het ware losgeweekt en de energie ervan kunnen we laten afvloeien met je verbeelding. Visualiseer dat de energie je lichaam verlaat.
  1. Zit de oude energie in het hart of hoger, voer de energie af naar midden aarde. Dit doe je door de energie via alle tussengelegen chakra’s via de perineum naar beneden te brengen.
  2. Zit de oude energie lager dan het hart voer de energie dan af naar boven naar source. Dit gaat via de tussengelegen chakra’s en het kruintje naar source.
 8. Als laatste vraag je of er nog onopgegroeide kinderen zijn en je laat ze allemaal tegelijk opgroeien tot je huidige leeftijd. Dit is om de ruimte op te vullen die is ontstaan door het afvoeren van de oude energie.

Als het goed is ben je nu je oude overtuiging kwijt en heb je een nieuwe in je leven getild. Dit proces kan je herhalen met alle overtuigingen die je dwarszitten.

Succes!